martes, 29 de octubre de 2013

Software per crear Material Multimèdia


Durant aquesta pràctica vam analitzar diferents softwares per a la creació de Materials Multimèdia. 

Cada persona o parella, n'havíem de seleccionar dos que ens sembléssin interessants i comentar-lo amb la resta de companys. 

La veritat és que es van seleccionar diversos softwares i tots molt diferents i interessants. A continuació us comentaré la informació principal dels dos softwares que jo vaig seleccionar:

a) Nom del Software: Pixton

b) URL: http://www.pixton.com/es/

c) Format d'execució: tenim una mostra gratuïta a la web però podem comprar-la i instalar-la al nostre ordenador.

d) Modalitats d'accés i distribució dels continguts creats: És una eina virtual. Per fer-ne ús només cal enregistrar-se. És gratuïta.

e) Descripció prestacions i utilitats de l'eina: Pixton és una eina virtual que ens permet contruir tot tipus de còmics; des dels més breus fins a d'altres més el·laborats.

Per poder fer-ne ús cal registrar-se prèviament. Una vegada ens hem registrat ens dóna l'opció de triar diverses modalitats: crear els nostres propis avatars, fer còmics breus, emprar plantilles clàssiques de còmic, fer comics més avançats...

Una vegada hem seleccionaat la nostra tipologia de còmic l'aplicació ens permet fer les aportacions que volguem. Podem elegir diferents avatars (que poden ser predeterminats o creats per nosaltres), podem canviar el fons, insertar diàleg, jugar amb l'orientació i l'expressió dels nostres avatars, etc.

Crec que aquesta aplicació és molt bona per fer-ne un ús didàctic ja que té molt de marge d'actuació i la podem emprar per fer diferents activitats a una aula.

Un exemple d'activitat que podem fer és que crein una història amb algun personatge rellevant que haguem estudiat a classe i ambientin el còmic (fons, vestimenta dels avatars i diàleg) al context històric pertanyent.

Un altre exemple d'activitat que podem fer a l'aula és que cadascun dels alumnes crein una història diferent amb una finalitat didàctica i després posar-lo en comú amb la resta dels companys.

Com podem veure, hi ha moltes possibles activitats a realitzar amb aquesta aplicació.





a) Nom del Software: My Award Maker


c) Format d'execució: gratuita a la web.

d) Modalitats d'accés i distribució dels continguts creats: És una eina de creació on line. Per fer-ne ús només cal entrar a la pàgina, no cal enregistrar-se ni descarregar-se cap tipus d'aplicació. És una eina molt senzilla. 

e) Descripció prestacions i utilitats de l'eina:

És una pàgina web ideal per crear diplomes per als infants. És una eina molt simple i amb una utilitat molt concreta, però els seus resultats poden ser molt positius. 

Reconéixer la feina dels estudiants és una de les parts més importants en l'aprenentatge d'aquests, ja que si obtenen una resposta positiva al seu treball tendran ganes de seguir treballant. 

Així doncs, aquesta aplicació és molt apropiada tant per la utilització dels infants com entre els propic companys. 

Simplement ens hem de ficar a la pàgina, seleccionar el nostre model de diploma, descarregar-nos-el i seguidament escriure el text que volguem. A l'hora de seleccionar el diploma podem trobar diferents categories (esportius, acadèmics...) i de diferents models depenent l'edat (infantils, formals, divertits...)

Així doncs, com comentava abans és una eina que pot emprar el mateix mestre per valorar la feina dels alumnes o fer que ho facin entre els propis companys de classe. Amb aquesta segona opció donam l'oportunitat als infants de que vegin aspectes positius dels companys, els valorin i que es sentin valorats per la resta dels companys. És una manera de donar feedbacks positius i animar i transmetre el següent missatge: "ànim, continúa treballant perquè ho fas molt bé". 






No hay comentarios:

Publicar un comentario